17.1.2013

Tänään alkoi kahdeksastoista raskausviikko

Raskausviikko 18 - Artikkelit - Vauva.fi


Sain sähköpostiini Vauva-lehden Odottajan uutiskirjeen. Se on erittäin hyvä ja kätevä tapa seurata raskauden etenemistä viikko viikolta. Tämä kiireinen emäntäkini pysyy kärryillä, millä viikolla mennään ;) On ihana lukea, mitä vauvan kehityksessä on tällä hetkellä menossa.

On se vain ihmeellistä, miten sitä ensimmäisessä raskaudessa muistaa ja haluaa lukea kaiken mahdollisen juuri meneillään olevasta raskausviikosta. Nyt toisessa raskaudessa viikot vain huristavat vauhdilla työn ja muun arjen pyörityksen mukana. Siksi tärkeää on luoda itselleen aikaa pysähtymiseen ja pieniin hemmotteluhetkiin. Älkää unohtako itseänne ja kehoanne äidit! Siten saa myös yhteyden vatsassa kehittyvään vauvaan.

Vauvani on miltei 200 g ja 15 cm. Liikkeitä olen tuntenut jo kolmisen viikkoa eli hyvin aikaisin. Varmasti kohdun asento vaikuttaa siihen, kuinka helposti kenelläkin liikkeet tuntuvat. Ensimmäisessa raskaudessakin tunsin ne jo hyvin varhain (vk.15). Iltaisin sänkyyn mentäessä liikkeet tuntuvat voimakkaimmin. Silloin onkin hyvä hetki laittaa kädet vatsan päälle ja tunnustella, olla kontaktissa omaan pikkuiseen.

Nyt kääriydyn peiton alle. Saas nähdä millaisen jumppatuokion "papu" ottaa pian. Kauniita unia (ja niitähän raskauden aikana näkee paljon)!

2 kommenttia:

 1. Sinun kuvia on kaapattu ja niitä esitellään facebookissa....

  http://www.facebook.com/photo.php?fbid=151070491740431&set=pb.100005124420715.-2207520000.1369180700.&type=3&theater

  Joku sekopää on laitellu kymmeniä fb-tilejä ja kaveeraa itse itselleen niillä....

  VastaaPoista
 2. https://www.facebook.com/venla.tiihonen
  Tämän nimisen henkilön sivulta löytyy tämäkin kuva.

  VastaaPoista